Slide 1

Connexion

Geschiedenis

De winkel begon in 1962, toen Jacques Mariethoz besloten om de eerste sportwinkel en Zwitserse Ski school te open in Haute-Nendaz . Nendaz ontdekte toen het begin van zijn toeritisch aventuur. Jacques bezuinigd al zijn lonen als vrachtwagenchauffeur voor 2 jaar en kocht een stuk grond, genaamd de Tzampi , die werd later het centrum van het skigebied Haute-Nendaz . Hij bouwde het huis, dat was de eerste winkel die zich in Haute-Nendaz bevond.

Samen met het oprichten van de winkel , creëerde hij de Zwitserse Skischool in Nendaz . Zijn buitengewone technische mogelijkheden maakten hem natuurlijk een Zwitserse expert in skiles .

De evolutie in wat Nendaz getransformeerd was zeer snel . Binnen de tien jaar werd het kleine bergdorpje omgetoverd tot een toeristisch skioord dat we nu kennen. De opkomst van Engelse touristen dwong Jacques en zijn team van de skischool om Zwitserland te verlaten en de taal van Shakespeare te leren . Met als eerste stap, Londen.

Zodra het Engels verworven besloten zijn taalkunde en technische opleiding voort te zetten en ging naar Nieuw-Zeeland. Op het gebied van slalom werd hij bekend om zijn technische uitmuntendheid en werd ingehuurd als coach van de Nieuw-Zeelands technische ski- team , die trainen voor de Olympische Spelen in Grenoble 68 veld . (Http :/ / youtu.be/KHZ8b-ECR14 ) .

De Zwitserse Skischool Nendaz , onder leiding van Jacques , genoten van goede jaren . Ze werden meerdere malen genoemd als beste skischool in de jaren '60 . Bovendien , Jacques en zijn jongere broer George werden in 1969 geselecteerd uit honderden kandidaten door het Zwitserse Demo Team , team vertegenwoordigen de beste Zwitserse skiërs toen . Het werd verzonden naar onder andere veer 69 in de Verenigde Staten om deel te nemen aan Interski ASPEN . ( Http :/ / youtu.be/zGl7TG8nuyk )

Jacques was getrouwd in 69 en had drie kinderen , Eric en Gregory Katia . Zijn vrouw Lucienne lichaam en ziel in het gezelschap van haar man, terwijl de opvoeding van haar drie kinderen .

De winkel neemt de omvang ervan , Jacques besloot op te geven zijn plaats als directeur van de ESS aan zijn broer George . Hij bracht de volgende jaren zijn gezin en zijn werk . Een onvermoeibare werker , breidde hij de belangrijkste winkel en kocht een lokale ( een vis voet faciliteit ) die de Ski Service winkel is gewijd aan de verhuur van ski matiériel en verkoop van accessoires ( handschoenen , hoeden , brillen , helmen werd maskers ... )

Kinderen natuurlijk volgden hun opleiding naast hun wapens en in ski- racen .